A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Pontos információkért olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatót.
Termékek Menü

Szoptatós melltartó - tényleg kell?

Akiket kisebb mellekkel áldott meg a természet, vagy nem szeretnek melltartót hordani, gyakran azt gondolják, szoptatós melltartóra sem lesz szükségük.

De tényleg szükség van rá? Vagy csak nagyobb melleknél kell ilyet hordani?

Lógni fog a mell, ha nem hordjuk?

Először kezdjük annál, ami a legtöbb nőt foglalkoztatja: mitől függ a mellek lógása, és befolyásolja-e ezt a melltartó viselése?

A mellek lógása, szülés, szoptatás utáni megereszkedése elsősorban a genetikától függ.

A szoptatási időszakban a mellet a tejtermelő mirigyek töltik ki, ezért nőhet akár két számot is a méret. A szoptatás után azonban a mirigyek visszahúzódnak, viszont zsírszövetek nem termelődnek, ezért akinek sok teje volt, annak látványosabb lehet a méretcsökkenés. 

A gravitáció minden testrészünkre hatással van, és minél nagyobbak a mellek, annál jobban ki vannak téve ennek a hatásnak.

A szoptató melltartó pont erre lett kitalálva: mérsékli a gravitáció hatását.

Miss Ribbon Szoptatós Melltartó

Körültekintően válasszunk a vásárlásnál: megfelelő méretű és anyagú legyen a melltartó , a kosár alatt lévő gumis rész pontosan a mell alatt legyen, ne feljebb, a pánt pedig finoman emelje a mellek alsó pólusát, csak ekkor van értelme a viselésének. A szoptatós melltartók több helyen, például oldalt is meg vannak erősítve. Az elöl kapcsos és a hátul kapcsos melltartók közül az elöl kapcsos tart erősebben, le- és felvenni is könnyebb.

A szoptatós melltartó tehermentesíti a melleket. Így, ha csak nincs rá genetikailag hajlamunk, vagy nem volt extrém súlyingadozás, a melltartóviselés kitolhatja a mell megereszkedésének idejét.

Anita Polka Dot Szoptatós Melltartó

A másik tényező, ami hatással van a mellek megereszkedésére, az a testsúlynövekedés. Már azzal is sokat tehetünk melleink és testünk későbbi állapotáért, hogyha a terhesség alatti súlygyarapodás normál keretek között marad.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról! Kuponjaink, akcióink CSAK Hírlevél feliratkozók számára elérhetőek. Feliratkozásodat azonnal beváltható kuponnal honoráljuk.

FELIRATKOZOM

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Mérettáblázatok
fogybarat