A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Pontos információkért olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatót.
Termékek Menü

Melltartó merevítő – neked is hamar tönkremegy?

Biztosan te is vettél már olyan melltartót, amelyiknek a merevítője néhány mosás után előbújt a kosárból (rosszabb esetben a mosógépet is tönkretette), vagy ami még ijesztőbb, kettétört a merevítő, miközben a melltartó rajtad volt.

De miért nem jó az olcsó melltartó?

A gyenge minőségű melltartókban általában fém merevítőt használnak. Azon túl, hogy ezek a legmerevebb, legkényelmetlenebb merevítők, nem gyártanak belőlük túl nagy méretválasztékot. Ezen kívül az anyaguk is nagyon gyenge.  Sokszor előfordul, hogy különböző méretű kosarakba azonos méretű merevítőt tesznek. Így a melltartó hamar tönkremegy, mert a kosár alja, ahová a merevítőt belevarrták, kilukad, a fém merevítő hamar megjelenik a mellek közötti részen. Sokszor a fém merevítő el is törik. Ez pedig rendkívül balesetveszélyes!

Minél gyengébb minőségű egy melltartó, annál nagyobb nyomás nehezedik a merevítőre.

A gyenge minőségű fém merevítők anyaguknál fogva nem illeszkednek jól a női testhez. Így jóval több egészségügyi problémát okoznak, mint minőségi társaik.

A jó minőségű melltartókat arról is megismered, hogy szinte észre se veszed, hogy rajtad van. Még akkor sem, ha push up, komfort, balconnet, vagy minimizer. Minél silányabb a melltartó minősége, annál kényelmetlenebb lesz a viselete. Azon veszed észre magad, hogy egész nap igazgatnod kell, sehogy sem kényelmes, és amikor végre leveszed, mintha egy páncéltól szabadulnál meg.

Ha ilyen melltartókat hordasz, hamar kialakulhatnak akár komolyabb egészségügyi problémák is (bőrproblémák, pattanások, ekcéma, bőrgomba, nyirokkeringési probléma, hát-és vállfájdalom, zsibbadás, stb)

 A rossz méretválasztás miatt is hamar tönkremehet a merevítő. Ha túl kicsi a kosár, nagy a merevítő terhelése. Ha oldalt nem ér fel elég magasra, vagy a két mellet középen erősen összenyomja, akkor biztos, hogy nem jó méretű a melltartó.  A helyes méretű melltartónál a terhelés egyenletesen oszlik el, a vállpántok, a hátpánt és a kosarak, merevítők között.

Ha jó a melltartó mérete, akkor szépen kifekszik a mellkason, a mellek sem oldalt, sem középen nem türemkednek ki a melltartóból, a vállpánt és a hátpánt nem vágja a bőrt. A helyes melltartóméret választással hosszú távon mérsékeljük az egészségügyi problémák kialakulását is.

Ha a melltartó mérete jó, lehet még valami, ami miatt hamar tönkremehet: ez a mosás. 30 fokon a legjobb mosni őket, gépi mosásnál tedd őket mosózsákba. Így nem csak a merevítőt, a melltartó anyagát is megkíméled.  Szárítógépbe sose tedd a melltartóidat, sem az anyaguk, sem a merevítő nem viseli el a magas hőfokot.

De vissza a merevítőkhöz: miért fontos arra figyelni, hogy a melltartó minőségi legyen?

Az igazán jó minőségű melltartók gyakran a többszörösébe is kerülhetnek olcsóbb társaiknál.  De sokkal tartósabbak is. a minőségi melltartót gyártó cégek nem kevés időt, energiát fordítanak a kutatásokra, az anyagok tesztelésére, a női test sajátosságainak tanulmányozására. Speciális melltartókat is terveznek, a  sport fehérneműktől kezdve a speciális kismama melltartókig.

A jó minőség a merevítőkre is vonatkozik: a pontos méretük, formájuk, amely követi a test vonalát, teherbírásuk, mellyel a súlyosabb melleket is kényelmesen megtartják, illetve tartósságuk. A minőségi melltartókat akár évekig is használhatjuk. Tartós a formájuk, a színük, és nagyon kényelmesek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról! Kuponjaink, akcióink CSAK Hírlevél feliratkozók számára elérhetőek. Feliratkozásodat azonnal beváltható kuponnal honoráljuk.

FELIRATKOZOM

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Mérettáblázatok
fogybarat