A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Pontos információkért olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatót.
Termékek Menü

Meddig érdemes hordani egy melltartót?

Emlékszel arra, mikor vetted a kedvenc melltartódat? Ha nem, akkor lehet egy kis gond. Ha hiszed, ha nem, a melltartóknak is van lejárati idejük.

Nem tartanak örökké – még akkor sem, ha a legjobb kivitelezésű és legmagasabb minőségű darabot vásároltad meg. 

Melltartóink erős igénybevételnek vannak kitéve: tartaniuk kell melleink súlyát, megizzadunk bennük, sokat mossuk őket. Kedvenc darabjaid, amelyeket gyakran viselsz, sajnos, hamarabb elhasználódnak.

De honnan tudod, hogy ideje kidobnod a melltartódat?

Először ideje kicsit szétnézni a fehérneműs fiókodban. Hány darab melltartó van benne? Melyek azok, amiket nap mint nap viselsz?

Ideális esetben van legalább 7 db olyan melltartód, amelyek mindennapi viseletre valók, és néhány olyan, amiket pedig alkalmanként hordasz, vagy csak bizonyos ruhák alá illenek.  Amikor selejtezed a ruháidat (évente legalább egy alkalommal érdemes), a fehérnemük se maradjanak ki a szortírozásból.

Higiéniai okokból semmiképpen nem ajánlott, hogy két nap egymás után ugyanazt a melltartót viseld. És ez nem csak a 40 fokos nyári melegben érvényes. Legyen elegendő melltartód!

A másik fontos tényező, amit figyelembe kell venned, az a tested: változott-e az utóbbi időben? Híztál, fogytál? Szültél vagy szoptattál az elmúlt egy évben?

A melltartód elhasználódott, ha:

Nem illeszkedik a testedhez (ez nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempont is!)

Eldeformálódtak a kosarak

A hát-és a vállpántot nem tudod úgy beállítani, hogy jól tartsanak

A merevítő eltörött, eldeformálódott vagy folyton kibújik a melltartóból

Vedd fel a  melltartót és nézd meg magad a tükörben: látsz-e bármilyen bevágást, kinyúlt, lógó részt, ami a melltartó megvásárlásakor még nem így nézett ki? 

Ha sikerült a használhatatlan daraboktól megszabadulni, itt az ideje újakat venni. Aranyszabály, hogy jó minőségű darabokat válassz, ezek lesznek a leghosszabb élettartamú fehérneműid.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról! Kuponjaink, akcióink CSAK Hírlevél feliratkozók számára elérhetőek. Feliratkozásodat azonnal beváltható kuponnal honoráljuk.

FELIRATKOZOM

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Mérettáblázatok
fogybarat