A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Pontos információkért olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatót.
Termékek Menü

Így maradnak sokáig szépek a fehér melltartóid!

Sokan vagyunk úgy vele, hogy beleszeretünk egy-egy melltartónkba. A fehér színű melltartók hamar elveszíthetik a szép, vakítóan fehér színüket. A melltartónak semmi baja, jól áll, jól tart, de úgy néz ki, mintha piszkos lenne.

Mit lehet tenni, hogy minél tovább fehérek maradjanak?

Hipóval, magas klórtartalmú fehérítőkkel soha ne mosd a melltartót.Ezzel nemhogy javítanál, még rontasz a helyzeten is, ugyanis a hipó roncsolja az anyagot, és az is előfordulhat, hogy foltokban megsárgul a melltartó.

40 foknál magasabb hőfokon ne mosd a melltartódat. A benne lévő elasztán szál, ami a rugalmasságért felelős, a magas hőfok hatására kinyúlhat, besárgulhat, vagy szürkülhet.

Sokan azt hiszik, hogyha erős napsütésben szárítják a melltartót, attól fehérebb lesz. Fehérneműt ne száríts napon! Szintén az elasztán szál kényessége miatt kell óvni a fehérneműt a napon való felforrósodástól.

Jobb, ha öblítőt sem használunk a mosás során, mert elgyengíti a szálakat, és ha a fehérnemű színére nincs is közvetlen hatással, a melltartó élettartama megrövidülhet.

Ha a melltartó már beszürkült, besárgult, érdemes szódabikarbónás vízbe beáztatni, de ezt ne tedd túl gyakran.

Ha mosógépben mosod a melltartót, érdemes a fehérneműk közé betenni egy színfogó kendőt. Most nem arra gondolunk, hogy bátran mosd össze a piros és a fehér fehérneműidet, de a színfogó kendő megakadályozza, hogy megszürküljön a melltartód.

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról! Kuponjaink, akcióink CSAK Hírlevél feliratkozók számára elérhetőek. Feliratkozásodat azonnal beváltható kuponnal honoráljuk.

FELIRATKOZOM

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Mérettáblázatok
fogybarat