A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Pontos információkért olvasd el az Adatkezelési Tájékoztatót.
Termékek Menü

Hogyan viselj pánt nélküli melltartót?

Szereted a nyitott hátú topokat? A  mélyen dekoltált ruhákat, áttetsző felsőket?

Ha kivágott ruhákat viselsz, ne rontsd el a megjelenésedet azzal, hogy a melltartópántod kilátszik a ruha alól. A legelegánsabb ruhában is közönségesnek fogsz hatni, ha a fehérneműd kilátszik.  A szilikonpántos melltartókat is nyugodtan felejtsd el, nincs kiábrándítóbb a vállba bevágó, megsárgult celofánszerű pántoknál, mely alatt a bőröd is könnyen megizzad.

Válassz inkább egy pánt nélküli melltartót, hogy a mellformád is tökéletes legyen, és a ruhád alól se látsszon ki semmi. Az ilyen típusú melltartókat bármilyen, vállrész nélküli,  elöl-hátul nyitott felsőrészhez felveheted.

De hogyan tudod megtalálni a megfelelőt? Pánt nélküli melltartóból is jó néhány típus létezik.

A pánt nélküli melltartó kiválasztásánál az a legfontosabb, hogy tökéletesen illeszkedjen. Képzeld el, mennyire kellemetlen lehet folyton igazítgatni a lecsúszó cicifixet! Azt is érdemes tudnod, hogy pánt nélküli melltartót más szempontok figyelembe vételével kell választanod, mint hagyományos melltartót.

Ha idegenkedsz az ilyen melltartóktól, vagy csak egyszeri alkalommal viselnéd, léteznek  más alternatívák is.  Jó választás lehet  egy multifunkciós, variálható pántos melltartó.  Ennek vállpántjait tudod állítani úgy, hogy keresztben kapcsolódjanak, esetleg  nyakban is összekapcsolhatod, vagy az egyik pántját le is veheted, és a másikat keresztben kapcsolhatod.

Vehetsz a melltartódhoz kiegészítő pántot, meghosszabbíthatod a vállpántokat úgy,  hogy  a hátpánt jóval lejjebb kerüljön és így egy hátul  kivágott felső alá fel tudod venni.

Első kísérletnek az is jó, ha levehető pántos melltartót veszel, ki tudod tapasztalni, milyen érzés ilyet viselni , hogyan lehet variálni a pántokat, tetszik-e, kényelmes-e.

Kipróbálhatod az öntapadós szilikon melltartót is, amely magától odatapad a melleidre, pántjai egyáltalán nincsenek, testszínű, ezért nem tűnik át a ruhádon. Általában extrém mozgást, sportolást nem bírnak, nagy melegben,  ha megizzadsz,  elmozdulhat , lecsúszhat.  Szűk ruha alá vedd fel, biztosabban a helyén marad.  Körültekintően válaszd meg  a méretet, inkább legyen a kosár kisebb, mint amit megszoktál, hogy ne kelljen folyton arra figyelni, elmozdul-e a cicifix.

Biztosabban megmaradnak a helyükön az olyan melltartók, amelyeknek a vállpántját oldalt is lehet rögzíteni. Illeszd a kosarakat a melleidre.  Vezesd körbe a pántokat a mellek fölött, és kapcsold össze őket szorosan. Így kisebb az elcsúszás esélye.

A teljesen nyitott hátú ruhákhoz semmi mást nem lehet felvenni, csak az olyan szilikon melltartót, amely két kosárból áll, pántjuk egyáltalán nincs, és  ragasztóanyag segítségével marad a helyén. Az ilyen melltartóktól ne várj erős tartást, és rendszeres használatuk elősegítheti a mellek megnyúlását, és a ragasztó, amivel bevonták őket, irritálhatja a bőrödet.

A csak hátpánttal rendelkező melltartók szorosabbak, jobban felnyomják a melleket, nagyobbnak mutatják őket.

A merevítős melltartók adják a legszebb mellformát. Válassz olyat, amelynél a hátpánt belső részébe szilikont vagy más, öntapadó anyagot dolgoztak bele, mert ez is segít, hogy a helyén maradjon a fehérneműd.

A pánt nélküli melltartót legjobb szűk ruhák alá felvenni, így a ruha is segít , hogy a helyén maradjon.  Bő felsőrész alatt könnyebben elcsúszhatnak.  Laza ruhák alá fűzőt is felvehetsz. Ha nagyok a melleid, érdemes a fűzőket is kipróbálnod, biztos tartást, alátámasztást, szép mellformát biztosítanak.

Alapszabály, hogy válassz a szokásos méretednél egyel kisebbet (a kosár és a hát rész is legyen kisebb), így biztosan fog tartani a melltartó, elkerülheted a lecsúszást, elmozdulást.

Milyen pánt nélküli melltartó típusok vannak?

  1. Bandeau

Jelentése: szalag, pánt. Így is kell elképzelni, nincs merevítője, nincs benne szivacs, nem formázza a melleket. Áttetsző, átlátszó ruhák alá lehet jó választás.

  1. Szivacsos, kosaras

Merevítővel, szivaccsal, előformázott kosarakkal készül. Ez a melltartó típus formáz a legjobban, nagyobb melleknek valamennyire tartást ad, a kisebb melleket formázza, kiemeli. Érdemes egyel kisebb méretet venni, mint amilyet szoktál, a biztos tartás érdekében.

  1. Longline

Fűzőszerű,  a derekat is takaró melltartó, hátul mélyen dekoltált. Merevítős, szivacsos. Oldalt kapcsokkal állítható a bősége, nem csúszik fel, nem tekeredik el.

  1. Öntapadós melltartók

Nincs pántjuk, hátrészük, csak a kosár. Ragaztó anyag segítségével tapadnak meg a melleken, formázást, alátámasztást nem biztosít, csak fedést, ezért ha nagyon nagy a melled, ne ilyet válassz. A ragasztó anyag bőrirritációt okozhat, nagy melegben,  ha megizzadsz, a ragasztó elengedhet, a melltartó elmozdulhat.

  1. Derékrészen összekapcsolható melltartó

A név mindent elárul, ennek a melltartónak a hátpántja hosszú, a háton keresztben fut, és elöl, a derekadnál  lehet összekapcsolni. Lehet merevítős, szivacsos is. Mély hátkivágású ruhákhoz ajánlott.

Fehér ruha alá testszínű, más ruhák alá testszínű, vagy a ruhával megegyező színű melltartót vegyél.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy értesülj az újdonságokról! Kuponjaink, akcióink CSAK Hírlevél feliratkozók számára elérhetőek. Feliratkozásodat azonnal beváltható kuponnal honoráljuk.

FELIRATKOZOM

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Mérettáblázatok
fogybarat